dimecres, 7 de març del 2012

Deconstruint Virgili

Dimecres 29 de febrer els alumnes de Llatí de 1r i 2n de Batxillerat van poder gaudir de la xerrada "Deconstruint Virgili" a càrrec de Jorge Binaghi, doctor en filologia clàssica i professor de llengües i literatures modernes. En Jorge ha passat la majoria del seu temps treballant com a traductor a Brussel·les, però encara no ha oblidat els seus inicis com a professor de clàssiques a secundària i ens va delectar amb els seus amplis coneixements de l'obra de Virgili.
En Jorge Binaghi va començar la seva exposició explicant algunes dades de la biografia de Virgili per tal de contextualitzar el període històric que li va tocar viure - finals de la República Romana i l'inici del que més tard es coneixeria com a l'Imperi Romà- per més endavant endinsar-se en una visió transversal de l'obra de Virgili. Aquesta visió ens va premetre veure la repercussió que té i ha tingut Virgili en autors i obres claus de la literatura universal.
De la mà d'en Jorge vam passejar per La Divina Comedia de Dante, T. S. Eliot i J. L Borges entre d'altres, fins arribar a H. Broch i la seva obra "La mort de Virgili " on ens vam adonar de com pot ser d'actual i vigent l'obra d'aquest gran poeta clàssic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada